Hoe helpt u mee?

Het Tropenmuseum is op zoek naar de rechtmatige eigenaren van ruim 300 fotoalbums, met als doel de albums en hun families te herenigen. Bij die zoektocht is uw hulp hard nodig!

U kunt ons helpen door bij één of meerdere albums aan te geven om welke plaatsen, personen of periode het gaat. Dat kan via deze site en werkt als volgt:

Zelf trefwoorden toevoegen: Herkent u personen, plaatsen, ziet u aanknopingspunten in de onderschriften of heeft u andere belangrijke informatie? Dan kunt u die informatie in de vorm van trefwoorden aan het album toevoegen (‘taggen’). Klik daarvoor op de betreffende pagina op één van de kopjes ('naam', 'plaats', 'data' of 'wat') en typ uw informatie in het veld dat dan verschijnt. Klik op 'voeg tag toe' en uw informatie is opgeslagen. Rechtsonder kunt u deze terugzien onder het betreffende kopje of onder 'alle'.

Een reactie plaatsen: kunt u de informatie niet goed kwijt als trefwoord, dan is het ook mogelijk een reactie te plaatsen. Hiervoor dient u zich wel vooraf te registreren. Dit doet u via de knop rechtsboven op iedere pagina van deze site.

Bekijk hier de familiealbums.

Mailen: Als u uw bevindingen liever niet onderaan de pagina van het betreffende album plaatst kunt u ons per mail bereiken via info@tropenmuseum.nl.

Originele albums inzien helaas niet mogelijk: Vanwege de kwetsbare toestand waarin de meeste fotoalbums verkeren, is het niet mogelijk de albums zelf te komen bekijken. U kunt ze daarom uitsluitend online bekijken of via de speciale app. Heeft u of uw familie geen toegang tot internet? Dan kunt u de albums ook bekijken op de openbare computer bij de entree van het Tropenmuseum.

Vragen
Heeft u een vraag over het project? Kijk dan eerst bij de veel gestelde vragen. Kunt u daar niet vinden wat u zoekt, neem dan contact op met het projectteam via info@tropenmuseum.nl.