Hoe helpt u mee?

Kijkdag -uitgesnedenBij onze zoektocht naar de rechtmatige eigenaren van de familiealbums is uw hulp hard nodig! Zo helpt u mee:

Alle albums: Bekijk hier alle nog niet terugbezorgde albums

 
Zelf trefwoorden toevoegen: Herkent u personen, plaatsen, ziet u aanknopingspunten in de onderschriften of heeft u andere belangrijke informatie? Dan kunt u die informatie in de vorm van trefwoorden aan het album of de betreffende albumpagina toevoegen (‘taggen’). Door uw kennis te delen helpt u de andere bezoekers van de website en vergroot u de kans dat het album bij zijn rechtmatige eigenaar terug komt.

Een reactie plaatsen: kunt u de informatie niet goed kwijt als trefwoord, dan is het ook mogelijk een reactie te plaatsen. Hiervoor dient u zich wel vooraf te registreren. Dit doet u via de knop rechtsboven op de pagina.  
 
Uitgelicht: Over sommige albums hebben we zelf of met hulp van onze partners al belangrijke aanknopingspunten gevonden. Deze albums vindt u onder uitgelicht
 
Zoeken op persoon, plaats of periode: Bent u op zoek naar een album van een specifieke familie? Of wilt u zoeken op andere trefwoorden? Dat kan hier. Houd er daarbij wel rekening mee dat niet alle namen en trefwoorden aan de albums gekoppeld zijn. Wij raden u daarom aan de website regelmatig te blijven bezoeken om na te gaan of de door u gezochte personen of plaatsen geïdentificeerd zijn en bovendien om zelf informatie aan albums te blijven toevoegen.
 
 
Mailen: Als u uw bevindingen liever niet onderaan de pagina van het betreffende album plaatst kunt u ons per mail bereiken via fotozoektfamilie@kit.nl.
 
Originele albums inzien helaas niet mogelijk: Vanwege de kwetsbare toestand waarin de meeste fotoalbums verkeren, is het niet mogelijke de albums zelf te komen bekijken. U kunt ze daarom uitsluitend online bekijken of via de speciale app. Heeft u of uw familie geen toegang tot internet? Dan kunt u de albums ook bekijken op de openbare computer bij de entree van het Tropenmuseum of in de KIT bibliotheek

Vragen
Heeft u een vraag over het project? Kijk dan eerst bij de veel gestelde vragen. Kunt u daar niet vinden wat u zoekt, neem dan contact op met het projectteam via fotozoektfamilie@kit.nl.