Over het Tropenmuseum

Een museum over wereldculturen

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926.

De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.


Foto zoekt familie is een project van het Tropenmuseum in samenwerking met het KIT.

De zoektocht van Foto zoekt familie kan alleen slagen dankzij de hulp van partners. De volgende organisaties dragen financieel en/of inhoudelijk bij om de albums bij de rechtmatige eigenaren terug te bezorgen. 

Doen 4 En 5 Mei Logonc45 Pms032 Reflexblue 300Dpi Logo Vfonds Investeert Liggend FC Albelli Logo Straight Fotoboeken Rgb
Voordekunst Yellow H L Go Tan Logo FC 3D Very Foodloving Family Paars Javapost Logo Lotus Indisch3
Afklogo Bw 300Dpi Nikon _grad _rgb _outl Witte Achtergrond  Pelitalogo Jpg Mav Logo Incl Tekst 1
 Sitfa2     NRK Logo PMS485