Documentaire De koffer op DVD

Documentaire De koffer op DVD

Documentaire De koffer op DVD

In De koffer: een zoektocht naar een Indisch verleden volgt filmmaakster Dewi Staal (1988) haar tante, Marleen, in haar zoektocht naar een periode uit het verleden van haar ouders (Staal's grootouders). Marleens Nederlandse vader en Indonesische moeder ontmoetten elkaar in Batavia (hedendaags Jakarta) in 1946 en vertrokken in 1950 naar Nederland. Aan de hand van historische documenten en bezoeken aan plekken die een belangrijke rol in haar ouders leven hebben gespeeld, probeert Marleen een beeld van het verleden van haar ouders te schetsen, waar vooral haar moeder altijd over gezwegen heeft. 

Door foto's en citaten uit brieven te verweven met beelden van Marleen die de documenten archiveert en in de voetsporen van haar ouders treedt in Indonesië, brengt Staal het verleden en het heden met elkaar in verbinding.

In De Koffer was eerder te zien tijdens de Foto zoekt familie kijkdag in het Tropenmuseum en is nu verkrijgbaar als DVD. Bestellen kan door een mail te sturen naar info@tropenmuseum.nl met als onderwerp: DVD De koffer tav. Dewi Staal.