Mevrouw Lans in uitzending Man bijt hond

Mevrouw Lans in uitzending Man bijt hond

Mevrouw Lans in uitzending Man bijt hond

Afgelopen week vertelde mevrouw Lans in het televisieprogramma 'Man bijt hond' over het foto-album 1067 dat ze dankzij Foto zoekt familie terug vond.

'Man bijt hond' over de uitzending: "Mevrouw Lans-Gerrit uit Spijkenisse vertelt over haar meest dierbare foto. Zij heeft vroeger met familie in een Jappenkamp gezeten. Pas vele jaren later kreeg ze via een omweg ineens weer een fotoalbum uit die tijd in handen. Op de foto is Lien pas een paar maanden oud. Het kopje koffie op de foto is koffie van hun eigen plantage.

Voor de oorlog was het een mooie tijd geweest. Haar vader staat ook op de foto. Hij heeft tot haar vijfde jaar in een Jappenkamp gezeten. De man die ze daarna terug zag was veranderd, en was voor haar niet haar vader. Lien heeft zelf ook een tijd in een Jappenkamp gezeten."

Eerder was mevrouw Lans te horen in een van de interviews met radiomaker Marten Minkema. In de interviews vertelden zeven rechtmatige eigenaren hun unieke verhaal. Fotograaf Armando Ello maakte bij elk interview een indrukwekkende reportage.

De zeven interviews kunt u hier beluisteren en bekijken:

 

In interviews met radiomaker Marten Minkema vertellen zeven rechtmatige eigenaren hun unieke verhaal. Fotograaf Armando Ello maakte bij elk interview een indrukwekkende reportage. Selecties uit de interviews waren in februari gedurende drie weken te horen bij OVT - Het Spoor terug: Foto vindt familie op Radio 1. 

foto-album 1067